Geen producten (0)

Kantine&Zo Blog over koffie

Kopje koffie doen?

Begint de werkdag met een lekkere kop koffie? Lees dan ook eens ons Blog een door, want er is altijd wel een geschikt koffiemoment om gewoon even bij te praten over van alles bij de koffiemachine. Een goede kop koffie geeft vaak ook energie als je even een opkikker kan gebruiken. Eigenlijk op ieder moment van de dag want goede koffie smaakt altijd! Koffie ontstaat door het vakkundig melangeren en branden, roosteren, van koffiebonen van verschillende soort en oorsprong, elk land waarin de koffiebonen groeien en de plantage waarop de koffieplanten staan levert zijn eigen smaakvariant waarvan smaak en eigenschappen worden gecombineerd in het melange. Wij koffiedrinkers waarderen een constante kwaliteit het meest en daaraan herken je ook het vakmanschap van de koffiebrander. Wil je ook voortaan heerlijke koffie op het werk? of drink je liever thee in plaats van koffie op je werk?  Geen probleem want wij van www.kantineenzo.nl hebben alle warme dranken voor op het werk in onze webshop online beschikbaar voor je! 

Een paar feitjes over koffie:

  • Gemiddeld drinken we per Nederlander ongeveer 150 liter koffie per jaar.
  • Tijdens het branden van koffiebonen komen er zelfs meer dan 800 geur- en smaakstoffen vrij, de manier van branden zorgt mede voor het smaakprofiel en karakter van de koffie.
  • Op kantoor stellen we, net als thuis, steeds hogere eisen aan de kwaliteit van de koffie op het werk. De belangrijkste criteria zijn smaak, geur en de hoe de koffie wordt gezet.
  • Steeds vaker kiezen we voor een heerlijke koffie met melk variatie zoals cappuccino op het werk!

Welke Koffie op het werk?

Dat is voor ons altijd de belangrijkste vraag, en daar hebben wij van www.kantineenzo.nl wel het antwoord op! Maar eerst wel altijd een aantal vragen natuurlijk, heb je snel en veel koffie nodig? of wil je graag kop voor kop verse koffie of cappuccino zetten? Het feit is dat we elke dag en het liefst op ieder moment van de dag een heerlijk kopje koffie willen drinken op het werk en daar hebben wij de koffiemachines en de koffie melanges voor geselecteerd in onze online shop!

Maar hoe regel je dat nu goed in voor je collega’s, klanten en bezoekers? Wat komt er allemaal bij kijken om elke dag weer zorgeloos te kunnen genieten van een kopje koffie op het werk? We beginnen met het inventariseren van het totaal aantal dagelijkse gebruikers. Hoeveel personen maken dagelijks gebruik van de koffie- en thee voorzieningen? Met dat aantal berekenen we de capaciteit aan totale warme dranken per dag en vervolgens rekenen we hiermee ook de capaciteit per uur voor je uit. Met deze getallen weten we precies welke koffiemachines we kunnen adviseren aan je. Dan weet je dat de machine altijd voldoende koffie en thee kan afgeven en iedereen op het gewenste moment kan genieten van een heerlijk kopje koffie of thee.

Daarna gaan we samen de verschillende koffiezet-methodes doornemen om te bepalen welke koffie voor jouw situatie de meest geschikte is. We kijken naar zet-tijd per kopje, en of je ook kannen koffie wil gebruiken en natuurlijk naar de koffiekaart die je wil aanbieden. Als we dit helder hebben samengevat voor je, gaan we kijken naar de koffiemerken en koffiesoorten die hiervoor geschikt zijn. We kunnen dan de optimale combinatie van koffiemachines en koffie aan je presenteren en op basis hiervan geven we een prijsindicatie aan je af voor de koffievoorziening en natuurlijk de prijs per kopje koffie.

Koffie is persoonlijk en de smaak van de koffie is natuurlijk het meest belangrijk en dat wil je natuurlijk samen met je collega’s zeker weten, ”Hebben we een goede koffie op het werk?” Vraag het aan onze koffieadviseurs en we brengen graag het juiste koffieadvies aan je uit!

Hoe herken je een Espresso koffie?

Vers gezette Espresso koffie herken je aan een mooie cremalaag, Espresso komt voort uit Italië. Bij het maken van een espresso wordt de koffie onder hoge druk gezet. Door het zetten onder deze hoge druk van ongeveer 8-9 bar onstaat er een natuurlijke cremalaag op de koffie, deze wordt gevormd door de vers gemalen koffiebonen en is het bewijs van een goed bereide espresso koffie en zorgt voor het heerlijke geurige koffie aroma!  Er zijn verschillende soorten Espresso koffie zoals Ristretto, Doppio en natuurlijk de Lungo. Bij Espresso koffie worden eerst de bonen vers gemalen voor de koffie. Hoe fijner de molen is afgesteld hoe langer de zettijd is en daarmee wordt de extractie van de geur-en smaakstoffen bepaald en deze geven het gewenste eindresultaat.

 

Probeer eens onderstaande koffiebonen voor het bereiden van heerlijke Espresso koffie!

1899 Koffiebonen Medium Roast Fairtrade 1kg 1899 Koffiebonen Medium Roast Fairtrade1kg 1899 Koffiebonen…
€ 21,80
6 x 1 kg
Douwe Egberts Koffiebonen Fairtrade 6x1kg Douwe Egberts Koffiebonen Fairtrade Douwe Egberts…
€ 151,09
1899 Koffiebonen Medium Roast Fairtrade 1kg 1899 Koffiebonen Medium Roast Fairtrade1kg 1899 Koffiebonen…
€ 21,80
Ambachtelijk
1899 Koffiebonen Ambachtelijk medium roast 1kg 1899 Koffiebonen Ambachtelijk Medium Roast 1kg 1899…
€ 20,95

Instant koffie

Snel, gemakkelijk én ook veel variatie!

Wij drinken graag dagelijk een vers kopje koffie. Maar we drinken net zo graag een cappuccino of een warme chocolademelk op het werk. Als je gebruikt maakt van de zetmethode voor instant koffie is dat net even makkelijker en sneller dan het vers koffiezetten met filterkoffie. Heb je een korte pauze voor een kopje koffie? Dan kan je met een koffiemachine met instantkoffie toch snel en gemakklijk genieten van een heerlijke kop koffie of cappuccino. Instant, of oploskoffie.

Instant koffie is een product wat je veel gemak oplevert door de korte zet-tijd van ongeveer 2-3 seconden bij het tappen van een kop koffie. Instant koffie wordt bereid van verse koffie waar door middel van het vriesdroog proces water aan de koffie wordt onttrokken waarna de korrels pure koffie worden verpakt in eenheden van bijvoorbeeld 300 of 500 gram. Uit een verpakking van 300 gram halen we ongeveer 200 koppen koffie bij een dosering van 1,5 gram per kop. kijk op www.kantineenzo.nl voor ons assortiment instant koffie!

Bij het zetten van koffie komen veel aroma's vrij en bij het productieproces van instantkoffie word de koffie direct na het branden van de koffiebonen gezet en aansluitend wordt de koffie na het vriesdrogen verpakt. Hierdoor blijven veel krachtige aroma's bewaard en dat proef je! Kortom met instant koffie heb je de beschikking over een heerlijke kop koffie, een kan koffie of een heerlijke cappuccino. Kantine&zo heeft veel verschillende soorten en melanges instant koffie in de webshop, kijk eens bij de instant koffie pagina voor de verschillende merken en soorten.

Probeer eens onderstaande instantkoffie voor het bereiden van heerlijke koffie of Cappuccino!

Douwe Egberts Classic instant koffie 300 gram Douwe Egberts Classic Instant Koffie 300 gram Douwe Egberts…
€ 23,19
1899 Classic UTZ instant koffie 1899 Classic UTZ instant koffie 1899 Classic UTZ instant…
€ 15,09
Douwe Egberts Original instant koffie 300 gram Douwe Egberts Original instant koffie 300 gram Douwe Egberts…
€ 19,58
Nieuw!
1899 Instant Barista Biologisch Fairtrade 300 gram 1899 Instant Barista Biologisch Fairtrade koffie 1899…
€ 20,89

Cafitesse koffie

Uniek koffieconcept

Het unieke koffieconcept van Douwe Egberts. Cafitess koffie staat voor constante kwaliteit gekoppeld aan snelheid en capaciteit. Kantine&Zo verkoopt het Cafitesse koffie assortiment in de beide Bag In Bog verpakkingen van 2 - en 1,25 liter. Cafitesse koffie wordt standaard per tray van 2 eenheden geleverd. Je ziet dan ook bij Kantine&Zo in de winkel de aanduiding 2x1,25 liter en 2x2 liter. Waarom is het een uniek koffieconcept? Douwe Egberts heeft de afgelopen jaren veel geinvesteerd in de kwaliteit van Cafitesse koffie. Het productie proces is zeer modern en het echt unieke hiervan is dat men tijdens het gehele productie proces de echte koffie smaak en koffie aroma's weet te behouden voor het eindproduct. Wanneer je kiest voor Cafitesse koffie kies je voor verse koffie! Daarbij is het gebruik van de Bag In Box verpakking een voordeel bij het vullen van de Cafitesse koffiemachine, het lege pak gaat er gemakkelijk uit en in een handomdraai heb je met een nieuw vol pak de machine weer gevuld met een 1,25 liter pak, goed voor ongeveer 240 kopjes koffie of met een 2 liter pak, goed voor ongeveer 380 kopjes koffie!. Belangrijk is om te weten dat bij het gebruik van Cafitesse koffie de machine geen afval geeft! Dat is even makkelijk schoonmaken zeg!

Cafitesse koffie of Cappuccino

Melk voor Cappuccino, het Cafitesse concept gebruikt hiervoor topkwaliteit melk met de naam Cafitesse Café Milc. Dit is verkrijgbaar in 2 verpakkingen, 0,75 liter voor gebruik in de Cafitesse Compact koffiemachines en in 2 liter voor bijvoorbeeld gebruik in de Cafitesse Excellence+ koffiemachine. Deze verse Cafitesse melk wordt in de Cafitesse koffiemachine niet door stoom geschuimd maar door het gebruik van een uniek mixer systeem. Met dit systeem wordt de melk fantastisch geschuimd voor heerlijk romige schuimlaag op je Cappuccino!

Chocolademelk

Chocolademelk maak je net zo makkelijk en snel met Cafitesse Cacao Fantasy. Dit is een heerlijke romige cacao en de perfecte basis voor een heerlijke kop warme romige chocolademelk. Heb je genoeg koffie gedronken, ben je toe aan wat anders? dan kun je met Cafitesse ook een heerlijke variatie maken met Chocolademelk!

Probeer eens onderstaande Cafitesse koffie voor een heerlijke kop koffie of Cappuccino!

Koffiemachine voor op kantoor

Ben je op zoek naar een koffiemachine voor op kantoor?  Wanneer kies je nu de juiste koffiemachine voor op kantoor, welke koffie drink je het liefts op je werk?, Wil je een Cappuccino met verse melk?, zo zijn er veel zaken waar je rekening mee wil houden zodat iedereen zijn of haar favoriete koffie kan drinken op het werk. Kies je bijvoorbeeld voor een Espresso koffiemachine dan worden voor elke kop koffie de koffiebonen vers gemalen en direct na het malen wordt de koffie vers gezet en hierdoor geniet je van een heerlijke koffie! Drink je graag samen met je collega's tegelijkertijd een kop koffie of thee? dan is misschien een Cafitesse koffiemachine een goede keuze, daarmee zet je snel en gemakkelijk veel koppen koffie!

Welke koffiemachine op kantoor

Dat wordt ons dagelijks vaak gevraagd, welke koffiemachine past nu het beste bij ons op kantoor? Wij van www.kantineenzo.nl geven je graag advies hiervoor. We stellen je altijd een aantal vragen om de juiste keuze in het advies voor de koffiemachine op kantoor. Het gaat erom dat we natuurlijk aan alle wensen willen voldoen, en als het gaat om koffie kan je kiezen uit veel verschillende mogelijkheden en veel koffiesoorten en natuurlijk ook uit veel smaken! Ben je op zoek naar een koffiemachine? vraag dan je collega's eens welke koffie ze graag drinken en maak daarop dan je keuze voor de juiste koffiemachine op kantoor. Vaak wordt gezocht naar een koffiemachine voor kleine bedrijven, ben je met minder dan 35 collega's op het werk of op het kantoor? Dan kan je kiezen uit machines die hiervoor geschikt zijn, we geven dat aan in de informatie op de pagina van de koffiemachine en hiermee weet je dat er voldoende capaciteit is voor het zetten van een heerlijke kop koffie op kantoor voor iedereen!

Belangrijk is het goed verzorgen van de koffiemachine, deze kan je het beste op dagelijkse basis schoonmaken en bijvullen en vaak 1 maal per week een uitgebreide schoonmaak geven. De machine leverancier heeft hier ook een duidelijk instructie op en onze monteur zal bij het plaatsen van de machine deze instructie ook met je doornemen. Wij begrijpen dat je niet altijd voldoende gelegenheid hebt om alle dagen bezig te zijn met het verzorgen en reinigen van je koffiemachine, ook wil je op elk moment van de dag kunnen beschikken over een kopje koffie of thee. Wij bieden daarom het Douwe Egberts Cafitesse Excellence Compact koffiemachine assortiment, dan koop je voordelig de koffiemachine die doet waar deze voor gemaakt is, koffie zetten! met het unieke cafitesse systeem heb je een koffiemachine waar je bijna niet naar hoeft om te kijken als het gaat om het verzorgen en het schoonmaken. Met het Bag in Box systeem heb je snel en gemakkelijk de machine weer bijgevuld en hoef je ook geen bewegende delen schoon te maken, deze heeft deze Cafitesse koffiemachine eigenlijk niet!

Cafitesse koffiemachine voor op kantoor of in de kantine!

Cafitesse!
Cafitesse Excellence Compact Black Watertank Cafitesse Excellence Compact Black Watertank Cafitesse…
€ 1.545,00
Cafitesse!
Cafitesse Excellence Compact Black Fixed Cafitesse Excellence Compact Black Fixed Cafitesse…
€ 1.595,00
Cafitesse!
Cafitesse Excellence Compact Touch Standaard Cafitesse Excellence Compact Touch Standaard Cafitesse…
€ 2.295,00
Cafitesse!
Cafitesse Excellence Compact Touch Instant Cafitesse Excellence Compact Touch Instant Cafitesse…
€ 2.449,00

www.kantineenzo.nl  heeft een assortiment koffiemachines waarmee we voor elke situatie een oplossing in huis hebben voor je, wil je liever advies op maat? neem dan contact op met onze klantenservice dan gaan we het voor je regelen!

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.